Intro > Spatiu > Iluminatul natural
 
Cauta
Iluminatul natural
Este evident ca orientarea unei ferestre si expunerea acesteia catre soare determina cat de multa sau cat de putina lumina naturala patrunde in interiorul camerei.
Ceea ce nu este atat de evident este cat de importanta este directia dinspre care vine lumina naturala. Iata la ce ne referim: - ferestrele orientate spre nord ofera cea mai clara si consistenta lumina dar si cel mai redus grad de expunere.
Daca locuiti in emisfera nordica incercati sa va orintati catre sisteme ce conserva energia, impiedicand frigul sa patrunda si caldura sa scape. Daca nu va temeti de pirderile de caldura trebuie sa cunoasteti urmatorul aspect: ferestrele neprotejate permit ca 40% din caldura din interior sa paraseasca incaperea. - ferestrele orientate spre est ofera o lumina stralucitoare si calda, mai ales dimineata. Lumina diminetilor contribuie la incalzirea rapida a interioarelor. Orientati-va spre sisteme de difuzare a luminii, care in acelasi timp mentin camerele racoroase. - ferestrele orientate spre vest produc cea mai fierbinte lumina si cele mai daunatoare raze ultraviolete.

Decideti asupra unui tratament pentru fereastra care sa asigure un control superior al luminii, conservarii energiei si o protectie sporita impotriva razelor ultraviolete. - ferestrele orientate spre sud sunt cea mai importanta sursa de lumina naturala fiind permanent expus soarelui si raspandesc asupra interioarelor o lumina calda, aurie. Orientati-va catre sisteme care lasa sa patrunda cat mai mult din aceasta lumina, dar va protejeaza in acelasi timp de razele ultraviolete.
 
Intro
Necesitati
Spatiu
Stil
Consultanta produse
Masuratori si instalare
 
Galerie foto
Va invitam sa vizitati galeria noastra de imagini
Galerie foto
Pe scurt
Gama de produse
Valid XHTML 1.0 Transitional